Savremena osnovna škola pristupila udruženju LINKed IT & Creative Industries

Udruženje LINKed IT & Creative Industries (LITCI) bogatije je za još jednog člana: Savremena osnovna škola je najnoviji član naučnostručne asocijacije čiji je osnovni cilj da postane platforma za povezivanje stručnjaka, profesionalaca i kompanija iz oblasti kreativnih industrija i informacionih tehnologija.

Kao deo LINK obrazovnog sistema, Savremena osnovna škola je po konceptu Future-ready school i kao takva svojim učenicima omogućava da u usvajanju predmetnih znanja koriste informacione tehnologije i imaju nesmetan pristup informacijama i njihovom organizovanju radi postizanja profesionalnog uspeha u budućnosti.

Škola će članstvom u udruženju LINKed IT & Creative Industries (LITCI) biti deo mreže profesionalaca i eksperata u oblasti IT-ja i kreativne industrije koji stvaraju najnovija rešenja – time se olakšava digitalna transformacija nastave.

Dodatne beneficije imaće zaposleni i učenici.

Nastavnici i saradnici će kroz brojne događaje, konferencije, seminare, onlajn-kurseve i radionice biti u prilici da stalno unapređuju svoje digitalne kompetencije i stiču veštine kreiranja i korišćenja kreativnih rešenja za organizaciju interdisciplinarnih projekata i unapređivanje nastavnog procesa u celini.

Učenici Savremene osnovne škole od početka svog školovanja imaju priliku da zakorače u svet programiranja na zabavan i njihovom uzrastu prilagođen način, te da se upoznaju sa njegovom zanimljivom stranom.
Sigurni smo da će uz vođenje nastavnika i eksperata iz IT-ja i kreativne industrije bogatstvo dečje mašte u budućnosti produkovati bezbroj zanimljivih ideja i sadržaja.