Još jedna LEA škola postala član udruženja LINKed IT & Creative Industries

International School, kao deo LINK obrazovnog sistema, međunarodno je priznata Cambrige i IB škola u kojoj se nastava odvija isključivo na engleskom jeziku. Od samog osnivanja škola prati najnovije svetske trendove u obrazovanju i pravi je primer primene informacionih tehnologija u radu škole. Zato je i sam International School pravi primer koncepta Future-ready school.

Future-ready škole pripremaju učenike da u modernom kontekstu primene usvojena znanja, veštine i sposobnosti u skladu sa potrebama sveta u kojem živimo. 

Kao član udruženja LINKed IT & Creative Industries (LITCI), škola će u dvosmernoj komunikaciji obogatiti svoj rad, ali i dati doprinos razvoju IT-ja i kreativne industrije u domenu pronalaženja najboljih inovativnih rešenja u nastavnom procesu, kako na polju sticanja znanja, razvijanja veština i kompetencija kod učenika i nastavnika tako i na polju prezentovanja i primene naučenog.

Nastavnicima i saradnicima škole se pruža prilika da dodatno ojačaju svoje kompetencije kroz pristup IT-ju i kreativnim resursima, učešće na stručnim skupovima i događajima, manifestacijama i sajmovima. Na taj način će biti u toku sa novim znanjima u oblasti primene informacionih tehnologija i kreativnih aplikacija u obrazovanju.

Uz praćenje i dostupnost najnovijih tehnoloških trendova, učenicima će biti omogućeno i učestvovanje u programima mentorskih veza i predavanjima o karijeri i radionicama, čime će steći neprocenjive uvide u poslovni svet i stvarne izazove, te će moći da se pripreme bolje za svoju buduću karijeru.