Fakultet savremenih umetnosti najnoviji član udruženja LINKed IT & Creative Industries

Fakultet savremenih umetnosti, kao jedinstveni fakultet scenskih i primenjenih umetnosti čiji se programi zasnivaju na jedinstvenom spoju umetnosti i tehnologije, postao je novi član udruženja LINKed IT & Creative Industries (LITCI). 

Kao ustanova u kojoj se svakog dana znanja usvajaju i kroz praksu pretaču u predstave, izložbe, predavanja, promocije, filmove, razgovore, u kojoj se dizajnira, montira, govori, peva, prikazuje i pokazuje, piše, slika i u kojoj se podržava i neguje autentični kreativni izraz svakog nastavnika i studenta, članstvom u udruženju LITCI dobija novo polje i pozornicu za razmenu ideja, razvijanje novih partnerstava, saradnju sa akademskim institucijama, industrijskim partnerima, vladinim agencijama i drugim relevantnim organizacijama na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, čime se otvara polje za aktivno učestvovanje u kreiranju politika i standarda u oblasti IT-ja i kreativnih industrija.

Nastavnici istovremeno dobijaju novo polje za lično i profesionalno usavršavanje, koje predstavlja preduslov dugoročne uspešnosti. Učešćem u pripremi i radu konferencija, seminara, radionica i drugih obrazovnih događaja dobijaju novu platformu za razmenu znanja, iskustava i najboljih praksi u IT-ju i kreativnim industrijama.

Sprovođenje naučnoistraživačkih projekata i ućešće u njima s ciljem razvoja inovacija i unapređenja stručnih znanja u ovim oblastima doprineće ne samo profesionalnom razvoju i napredovanju svakog nastavnika već i studenata i Fakulteta savremenih umetnosti kao ustanove.

Studenti FSU, naviknuti na rad u digitalnom okruženju i primenu informacionih tehnologija, dobijaju priliku da svoju kreativnost, maštu i strast prema stvaranju dele sa drugim zaljubljenicima u kreativno izražavanje potpomognuto IT rešenjima.

Članstvom Fakulteta savremenih umetnosti u udruženju LITCI studentima se otvaraju brojne prilike za novu saradnju, učenje i podršku uspešnih profesionalca, što će, sigurni smo, rezultirati novim kreativnim i naprednim rešenjima u ove dve oblasti.